“hur man läser kvinnlig kroppsspråk tolkning”


Höjt axel med till hälften sänkta ögonlock håller kvinnan kvar mannens blick precis så länge att han lägger märke till axeln. Sedan tittar hon hastigt bort.

Gungande höfter. Vicka på bäckenet. Hon ställer en eventuell handväska nära mannen och smeker den kanske. Peka med knäet (med ena benet instoppat under det andra och knäet pekande på den person hon tycker är intressantast). Benflätan (långsamt lägga benen i kors och sära dem igen framför mannen och ömt smeka låret med handen).

Den vanligaste formen av sexuell manlighetsdemonstration är att justera skrevet. Vad gesten antyder är att hans genitalier är så stora och skrymmande att de kräver ständig tillsyn för att inte blodcirkulationen ska stängas av.

För mannen är tillgängligheten mer lockande än skönheten.
Män delar sig i tre jämnstora grupper när det gäller den kroppsdel hos kvinnan de attraheras mest av.

Stjärt: Rundade persikoformade skinkor är mest tilltalande.

Bröst: Det är klyftan som stimulerar mannen mest.

De långa benens lockelse: De extra långa benen är en stark icke-verbal signal som talar om för män att hon är sexuellt mogen och har förmågan att föda barn.

I det stora hela tittar även kvinnor efter atletiska kroppar med breda axlar, muskler på armar och bröstkorg och fast bakdel.

När alla är nöjda med sina molnskuggor, fäster vi dem på oss med knappnålar och Véronique tar ett gruppfoto. Vi är alla klädda i svart. Med den blå molnskuggan, lite olika placerade finns samhörigheten mellan oss gestaltad, gruppkänslan som uttrycker våra gemensamma erfarenheter i samtalen utifrån Tranströmers dikter. Jo det kommer att funka fint i performancen.

Det offentliga rummet var tidigare betydligt mer begränsat än i dag, särskilt för kvinnor. I en tid när det var sällsynt med ensamma ärbara kvinnor på gatan och än mindre på lokal dök biografen upp som en ny väg ut. I Red velvet seat: Women’s writings on the first fifty years of cinema berättar Antonia Lant i sin introduktion om hur biografen för mängder av kvinnor blev det första mötet med offentligheten.

Det är inte heller första gången som svensk media rycker ut till försvar för kvinnors självklara rätt att misshandla män. Förra året kämpade Expressen och Aftonbladet tillsammans, i en rörande manifestation konkurrenter emellan, för kvinnors självklara rätt att knäcka mäns näsben.

Men när du ser en tjejs kroppsspråk förändras på ett positivt sätt när du interagerar och pratar med varandra, är det ingen tvekan om det: du växer på henne. Hon gillar och blir mer lockad till dig. Hennes kroppsspråk skulle inte förändras om hon inte var det. Nu vet du om denna viktiga punkt, du är redo att lära exakt vilka förändringar du ska leta efter.

• Leta efter putsning gester. Putsar är ett omedvetet försök att göra dig utseende attraktiv för en annan person, säger Straker. Kvinnor kan spela med sitt hår eller svep håret och räta ut sina kläder eller smycken. Män kan röra håret och justera deras kläder.

• Hon korsar benen och danglar en sko av foten. Kvinnor som har höga klackar gör det ofta. Det är ett subliminalt budskap som, såväl som vad som beskrivs i punkten före den här, säger: “Jag är trött och beredd på sängen.”

Följ pengarna. Kommer förmodligen att ändra hennes bekostnad vanor. Konstiga uttag, avgifter på sitt kreditkort eller ökad gas inköp utanför sin normala område i stan kan signalera att hon döljer något. För makar, kan förändringar i pengar utgifterna innebära stora problem. Män bör leta efter dolda bankkonton eller tecken att hon gömmer sig tillgångar.

Vi människor är nyfikna av oss. Vi gillar att iaktta andra och reflektera över hur vi kommunicerar genom våra kroppar. Varje dag så läser vi av och blir avlästa av andra, troligtvis hundratals gånger.

• Hon knippar huvudet neråt. Hon sänker hakan ner närmare på bröstet och breddar ögonen på samma gång. Kvinnor gör detta för att det gör deras ansikten mer attraktiva för de grundläggande instinkterna som finns i den manliga hjärnan. Större ögon vädjar till den manliga sexuella psyken.

Saken är den att har försökt att prata med henne på facebook men hon verkar där ej så intresserad, hon skriver bara korta svar/meddelanden. Till skillnad irl där hon pratar ganska mycket men hon är inte särskilt frågvis som andra. Jag gillar henne själv väldigt mycket och skulle inte ha något att invända emot ett förhållande… Kan tillägga att jag är 15år, är tacksam för all hjälp jag kan få i fallet!

Kolla in hennes hjärtslag. Om du är bekväm nog med varandra för att kela, sätta ditt huvud på hennes bröst. Om hennes hjärta är racing, hon är verkligen intresserad. Om du inte är bekväm nog att komma nära sitt hjärta, kolla in hennes handled puls. Lätt ta hennes hand och vila ett finger på hennes handled. Det är svårt att bemästra, men om du kan sätta fingret på en racing hjärta, du har ett ganska bra tecken på att hon är mycket i dig.

En hane kommer peka på sin bur barer, mat rätter, leksaker och alla tillgängliga ytor för att få en kvinnlig uppmärksamhet när han är redo att para. Han kan också gnida sin vent mot leksaker, sittpinnar eller andra tillgängliga objekt och snabbt SUS svansen om upphetsad eller redo att para. Män har också en tendens att bob huvudet för att locka kvinnliga cockatiels uppmärksamhet.

Om en kvinna är attraherad av dig kommer hon fokusera sin uppmärksamhet på dig. Hon får lära sig om dig som hon upptäcker din smak preferenser. I en grupp, kommer hon fokus på dig och prata med dig mest. Hon kommer att lyssna uppmärksamt till vad du har att säga och hålla blicken fast på du märker flera åtgärder.

Att vara självsäker är ofta ett tips vi får höra, men det är inte alltid så lätt. I denna artikeln går jag igenom hur du kan ändra ditt kroppsspråk och inställning för att både verka och bli mer självsäker.

Bland ledare och kungligheter är det vanligt att gå med huvudet högt, hakan framskjuten och ena handryggen i den andra handflatan bakom ryggen. Denna hållning hör ihop med överlägsenhet, självsäkerhet och makt. Om man istället griper tag i handleden eller armen förmedlar man ett helt annat intryck. Det signalerar irritation och ett försök till självkontroll.

Tummarna används för att visa dominans, säkerhet och ibland aggressivitet. Män och kvinnor som tycker sig ha en överlägsen ställning stoppar ofta händerna i fickorna men låter tummarna synas. Ibland stickar tummarna upp ur bakfickorna som om personen försöker dölja sin dominanta attityd. När man pekar med tummen på en annan person används den som signal för löje och respektlöshet.

När den ena handens fingrar pressar lätt mot den andras så att de bilder en spira (kyrkspiran) signalerar det självförtroende och överlägsenhet. Signalen kan vara sänkt eller höjd. (se bild)Ta dig tid att träna handslaget. Håll alltid handflatorna vertikala och tryck lika hårt som motparten, skaka inte mer än ca tre gångar.

01) Den första moderna boken om kroppsspråk publicerades för mer än 350 år sedan. Boken, skriven av John Bulwer, ”Chirologia: Or the Natural Language of the Hand” (1644) var ett pionjärarbete inriktat på kroppsspråk och handrörelser.