“hur man läser kvinnliga kroppsspråk händer på höfter benen isär”

Hälsoliv är Sveriges största hälsosajt. Här hittar du varje dag artiklar och tv-inslag om nyheter inom hälsa och det som kan ge dig inspiration till ett hälsosammare liv. Hälsoliv bevakar allt inom hälsa som sjukdomar, besvär, psykologi, träning, skönhet, sex och relationer. Hälsoliv finns också på Facebook och Instagram.

De engelska och svenska versionerna skiljer sig på flera punkter. Den engelska fick ett ljudspår med musik och, vilket nästan var obligatoriskt i övergångsperioden, en sekvens med dialog, men den är ovanligt klyftigt gjord. Karaktärerna i filmen går på bio för att se en ljudfilm och det är i den som dialogen förekommer, men vi får aldrig se själva filmen, bara reaktionerna från besökarna i salongen. Tyvärr är skivorna med ljudet försvunna.

– Vi mennesker har også soner som går ut fra kroppen. Fremmede vil vi helst ha en meter unna. Venner en halv meter. Intimsonen vår er det bare familie, svært nære venner og kjæresten som får lov å komme inn i, forklarer Svensen.

Torudds egna tecknade serie Familjeliv debuterade i Kamratposten som den två sidor långa historien “Familjeliv i bilen”. Den återtrycktes 1980 i serieantologin Samlade serier. Under 1980-talet återkom serien i tidningen som en återkommande tidning, och från 1986 har den även återtryckts i ett antal samlingsalbum.

Ja, precis som Frida Boisen så klokt konstaterar så är det ju så att om kvinnor inte har rätt att misshandla män, så betyder det att män får nypa kvinnor i rumpan och ta vad de vill. Så är det bara, för det känner Jämställdhetsfeministern och Frida Boisen.

Malin Attefall: Baron-Cohen forskar vid ett ansett universitet; University of Cambridge, och har publicerat sin forskning i flera ansedda vetenskapliga tidskrifter. Det betyder att hans studier  granskats av andra kunniga forskare och visat sig hålla. Därför tycker vi att det är relevant att ta upp hans forskning i Vetenskapens värld.

I programmet Värsta språket läses denna gåta för åtskilliga personer på stan. Alla försöker komma på olika utvägar som exempelvis att det är ett homosexuellt par, eller att det är hans styvpappa. Ingen kommer på lösningen, att det faktiskt är hans mamma som är kirurgen. Sedan urminnes tider så har vi alltid utgått från mannen. Mannen är det neutrala i samhället, medan det är det kvinnliga som är det avvikande. Därför utgår de flesta från att det är en person av manligt kön.

Dock låter det som att det för dig handlar om att sluta lyssna på dina ursäkter och bara gör det. Jag borde verkligen skriva en artikel om det känner jag nu, då det är ett stort, men väldigt viktigt ämne.

Om du är intresserad av någon visar du energi och engagemang när du pratar med hen. Du lutar dig framåt, ler och är allmänt peppad på vad som sägs. Så håll koll på om din flirt är alert, frågvis och framåtlutad när ni umgås.

Jag tror inte att ordet man/herre/män kommer att förändras i framtiden för att det är något som vi har använt i flera år och kommer förmodligen att fortsätta så. Det krävs fler kvinnliga gestalter i ledande positioner för att kanske eventuellt kunna ändra på könssegregeringen/klyftor mellan män och kvinnor. Man kanske kommer att byta ut dem till feminina ord. Som t.ex. kvinn—iskor som stod i texten. Detta lätt ganska bra tycker jag.

• Hon sänker sina övre ögonlock. De är ofta kända som “sovrumsögon” och påminner om ansiktsuttrycket som ses på kvinnors ansikten när de når orgasm. När kvinnor ger dig sovrumsögon medan du pratar med indikerar de att de är i aousal state och vill att du ska veta det.

Det finns en tjej i min klass som jag blivit intreserad av. Vi är och har ett tag varit ganska bra kompisar så vill ju absolut inte riska något. Men i klassrummet så kollar hon ibland och jag tillbaka ( lite onödigt länge). Ibland när det är bara vi två så känns hon liksom lite svåråtkomlig, är det för att hon inte är intresserad eller för att hon är det? Hon vänder sig även mot mig ibland och går liksom nära ( ”komipsnära” eller inte) vad tror du, och vad ska jag göra för att vara säker?

06) Storbritannien, tillsammans med de flesta länderna av norra Europa (däribland Sverige) och fjärran Östern, klassas som en ”icke-gestuklierande kultur”, där det finns väldigt lite fysisk kontakt i de dagliga interaktionerna. Parallellt med detta är Mellanöstern, Latinamerika och Sydeuropa betraktade som ”hög gestukilerande kultur” där fysisk beröring är en stor del av det vardagliga umgänget.

Ordet hen anser jag är ett steg in i det mer könsneutrala språket som vi talar om, ordet beskriver också det jag menar med att utveckla könsneutrala ord som skapar ett mer jämställt samhälle för det är ju sant; “Be the change you wish to see in the world” – Mahatma Gandhi.

Spegling är ett grundläggande mänskligt samspel. Vårt behov av en personlig sfär är en annan grundbult i kroppsspråket. I vår kultur vill vi oftast ha ett avstånd på en dryg meter när vi talar med exempelvis arbetskamrater. Om du lutar dig över en kollega vid datorn, och kanske till och med placerar dina händer mot stol och bord som stöd, kommer denne antagligen att känna att den personliga sfären invaderas.

De flesta kvinnor är medvetna om att varje dag, de flesta män inte kunde bry sig mindre om deras utseende. Men om du märker att en man är att sätta extra ansträngning till titta och lukta bra runt omkring dig, om det är genom att tillämpa vissa ljus cologne eller dressing skarp, han förmodligen gör det att imponera på dig och få din uppmärksamhet.

Är din ögonkontakt aggressiva, är det mjuka, är det inbjudande, do you love med dina ögon? Ögonkontakt är en mycket knepiga konsten att bemästra men avgörande för effektiv kommunikation. Hur kan du göra den bättre? Ögonkontakt ger sociala information till personen du lyssnar på och tala med. Kontakta och du kan ses som aggressiva, för lite ögon kontakt för mycket ögon och du kan ses ha något intresse av den person som talar. Det är en ofta förbisedd skicklighet att ha och en under utnyttjad skicklighet vid kommunikation med människor. Du kan se befälhavarna på ögonkontakt i stor försäljning personer, politiker och bra offentliga högtalare.

joxzaren: Frågan verkar ju minst sagt vara infekterad. Att få till objektiv och saklig forskning kanske inte är möjligt kring detta. Hur mycket av forskningen är icke-naturvetenskaplig kring skillnad manligt/kvinnligt?