“hur man tolkar kvinnliga kroppsspråkfakta”

Da jeg selv for mange år siden lærte hvordan man analyserer alle de avslørende signalene vi sender ut, må jeg innrømme at jeg faktisk ble litt svett til å begynne med! I dag foreleser jeg fra tiden til annen om dette spennende temaet, og prøver alltid å få mitt lett nervøse publikum til å forstå hvordan denne kunskapen først og fremst er nyttig, og kan skape bedre kommunikasjon mellom oss mennesker. 

tveksam: Nog måste de emperamentsskillnader som det manliga hormonet orsakar återvrka på socialiceringen? Allt är sammanflätat och ömsesidigt beoende av vartannat. Det går kanske inte att säga vad som är direkt fysiologiskt, men styrningen via hormonernas mentala påverkan ger i varje fall en fysiologisk grundorsak till skillnaderna.

Jag anser att hen kommer att användas i framtiden eftersom de gör språket rikare och friare. Redan idag används ordet i tidningar, böcker och artiklar. Det är även ett ord som underlättar det svenska språket vilket är ju bra som ex. småbarn brukar oftast säga fel när det gäller han eller hon. De säger han till en tjej och ordet hen kan ju användas och då blir det inget fel på språket. Jag hävdar även att det är ett ord som det faktiskt finns behov av i framtiden.

Precis när Bill Clinton säger ”with that woman” rynkar han på ögonbrynen, en svag reaktion, men ändå en reaktion om något han inte tycker om. Kanske miss Lewinsky, kanske det han gjort eller kanske lögnen. Men tillräckligt för att hela världens massmedia ska reagera och tvinga honom vidare till ett erkännande.

Men som så många gester kan olika rörelser ge de lyfta ögonbrynen andra betydelser. De kan uttrycka ogillande eller visa att man vill kontrollera att åhöraren har förstått. Även den som är ledsen hissar upp ögonbrynen, som för att ge tårarna fritt fram.

Det finns många tecken som visar en mans bristande respekt mot kvinnor–från namn ringer, att ignorera, till fysisk och psykisk misshandel, till fusk. Kvinnor bör vara medvetna om de subtila och inte så subtila sätt en man visar respekt, eftersom det kommer så småningom underminera och förstöra en känsla av själv. Bristande respekt i någon form är inte del av friska rör.

Var uppmärksam på hur hon rör vid hennes hår. Mjuka rörelser, såsom tanklöst snurrade en tråd runt fingret eller köra fingrarna genom det sakta är tecken på att hon är väldigt intresserad. Snabba, ryckiga rörelser tyder på att hon är generad eller otålig, speciellt när det paras ihop med spejande ögon.

– Husk at kjønnsforskjeller, for eksempel ferdigheter i å kommunisere følelser, er gruppebasert. Det finnes mange menn som er trent i å lese andres følelser. Videre er det dokumentasjon på at kroppsspråk kan læres, spesielt evnen til å lese og sende ut emosjonelle signaler.

Hälsoliv är Sveriges största hälsosajt. Här hittar du varje dag artiklar och tv-inslag om nyheter inom hälsa och det som kan ge dig inspiration till ett hälsosammare liv. Hälsoliv bevakar allt inom hälsa som sjukdomar, besvär, psykologi, träning, skönhet, sex och relationer. Hälsoliv finns också på Facebook och Instagram.

• Märka hur kroppshållning visar humör. Åsnor stängda eller hur öppna deras hållning är. Stängda ställningar normalt omfatta benen i kors eller nära varandra, armar korsade eller på annat sätt “skydd” utrymmet runt personer av bröstkorgen. Öppna ställningar invvolve ben placeras längre ifrån varandra, huvudet upprätt, händer avslappnade och handflatorna utåt. Någon som känns säker, bekväm och avslappnad visar öppen hållning. Någon som känner nervös eller fientliga visar stängda kroppshållning

På tal om social konstruktion vill jag utmana er lite till. På 1700-talet var färgen rosa förknippat med mannen, det var manligt att bära rosa kläder. Idag, som ni alla känner till, förknippas färgen rosa med kvinnan. Se bara på barnleksaker, blått till killar och rosa till tjejer. Detta visar tydligt hur normer och ideal är socialt konstruerade, föränderliga, ständigt skapade av oss människor tillsammans. Vilka egenskaper, färger, kläder, ord, yrken, beteenden kommer i framtiden att förknippas med män och kvinnor?

Något som är gemensamt för hur vi män och kvinnor visar på attraktion är via vårt kroppsspråk är de öppna gesterna. När en kvinna visar upp något som är typiskt kvinnligt eller när en man visar upp något som är typiskt manligt gör vi det för att visa oss från vår bästa sida. Både män och kvinnor kan ses som påfåglar som spänner upp sina vackra fjädrar lite extra mycket och tydligt när det finns någon i närheten som vi vill imponera på. Detta ske både medvetet och omedvetet. En till sak som är gemensamt för både män och kvinnors kroppsspråk när det kommer till attraktion och charm är att vi imiterar varandras gester och rörelser när vi umgås med någon som vi tycker om. Något att tänka på kanske! Nu till de lite mer specifika signalerna som just män och killar skickar när de känner sig attraherade.

1991 hänvisas Dr Lenfant till att det finns ett antal viktiga skillnader i hjärtsjukdom mellan kvinnor och män. I 1993 sade kardiologer att kvinnors hjärtan är annorlunda än mäns hjärtan. I 2000 insåg läkare att familjens historia spelar en del i hjärtsjukdom hos kvinnor, och läkarna insåg 2004 att kvinnor och män delar liknande riskfaktorer för hjärtsjukdom. Även i dag är kvinnor mindre benägna än män att få behandling för hjärtsjukdom.

• Hon tittar på dig åt sidan. Istället för att placera sitt ansikte så ser det direkt ut på dig, hon tittar på dig från sidan. Det här är en kvinnas sätt att skapa sexuell spänning mellan dig och henne. Sidovyet säger “jaga mig”.

Vem behöver en kvinna när man har sina egna bröst? Skämt åsido, jag vet faktiskt inte. Har knappast den bästa erfarenheten av förhållanden med kvinnor. Nä, inte direkt. Jag hänger i en väldigt accepterande grupp. Dock så har jag en kompis som är 90% anti hbtq, men jag ser inte honom som något större hot. Det jag är rädd för är att folk ska märka saker som jag gör. Till exempel att jag står och pissar och så kommer någon fram och gnäller över att jag precis gjort något maskulint.

Spara till barnen, men spara inte för mycket! by Jan Bolmeson Tony Robbins enkla 7-stegsplan för att bli rik – alla kan göra det by Patrik Nilsson Därför ska du inte spara till pensionen by Per Landahl

Vid puberteten kommer könen skiljas åt oavsett om förslaget går igenom eller ej. Tjejer får mens och killar kommer in i målbrottet. Denna skillnad i utvecklingen gör att man tyr sig mer till sitt eget kön, eftersom de går igenom samma saker som en själv. Vilken kille har inte småflinat åt tjejers mensvärk och deras märkbara lidande och undrat hur ont det egentligen gör? Tannen menar att just en sådan här händelse gör att kvinnor och män känner större samhörighet till det egna könet. Medan man känner avstånd till det andra. Men Tannen säger också att denna känsla avtar med åldern.

Om man är intresserad av eller bryr sig om hur en kvinna uppfattar honom, han kommer att ändra sin kropp positionering omedvetet. Om du märker att hans kropp är nästan alltid direkt inför din är det ett möjligt tecken på attraktion mot dig. Uppmärksam på armarna och benen också. Om benen är urskiljer eller öppen mot dig, kan detta vara en omedveten signal om attraktion. Om han är attraherad av dig, blir oftast armarna ut åt sidorna, som inte täcker hans kropp. Dessutom handflatorna händerna bör tenderar att möta dig och inte från dig.

Det är så att vi bedömer varandra hela tiden, utan att vi är medvetna om det. Vi kategoriserar, jämför, bedömer, antar och projicerar hela tiden, ja så fort vi möter andra så sätter de här mekanismerna igång – omedvetet, och det sker på några sekunder.

Hon var nästan tillsammans med min kompis i somras och när inte det blev av började han ragga på hennes bästis (jag vet korkat), de började bråka väldigt mycket men nu har hon och hennes kompis vänts sig mot min kompis. Hon vet om att vi känner varanndra vilket gör att det känns tveksamt om det verkligen finns en attraktion från hennes sida och dessutom vill jag inte bli tvungen att bryta kontakt med min kompis då vi kännt varann sedan 1 års ålder. Han bryr sig inte men tjejer e som de är 😉 vad säger du om detta dilemma?