“hur man tolkar kvinnligt kroppsspråk förklarat”

Schyssta tips! Har en kompis som nästan alltid nicker för att söka bekräftelse efter att han har sagt något, ska ta och tipsa honom om den här artikeln så kanske han kan få ett lite bättre kroppsspråk 😀

Människor som är ärliga använder händerna och visar upp handflatorna, medan de som inte talar sanning döljer händerna. Överallt används den öppna handflatan för att ge intryck av hederlighet och rättframhet.

Vänder du handflatan uppåt är det en undergiven och icke-hotfull gest som i utvecklingsperspektiv visar att man är obeväpnad. Vänder du handflatan neråt ger det intryck av auktoritet. Adolf Hitler använda en av historiens mest uppmärksammade handflatan neråt signaler. 


En knuten hand med ett pekande finger väcker negativa känslor, särskild om det pekande fingret används som en symbolist klubba som talaren slår med för att få lyssnaren att lyda. Genom att sätta tummen mot pekfingret undviker man att skrämma åhörarna.

Handskakningen är ett minne från vårt förflutna. När primitiva stammar träffades under vänliga förhållanden höll de armarna utsträckta med exponerade handflator för att visa att de inte hade några vapen. Under romartiden var det vanligt att ha en kniv gömd i ärmen, så för att skydda sig utvecklade romarna en hälsningsgest där de grep om varandras handleder.

Den moderna formen av den antika hälsningsritualen, handgreppet och skakningen handflata mot handflata, började användas på artonhundratalet för att besegla affärsavtal mellan män av samma ställning. Den har först blivit allmän under de senaste hundra åren. I vissa länder är det ovanligt att man skakar hand med kvinnor, och i många muslimska länder är det direkt olämpligt. 

Man kan visa dominans i handslaget genom att låta handflatan peka neråt, medan underkastelse visas genom att handflatan pekar uppåt. Jämbördighet visas med vertikala handflator. Vill Du neutralisera ett dominant handslag lägger du din andra hand över mot partens i ett dubbelt handslag. Det dubbla handslaget är populärt över hela världen för att visa samhörighet inom en grupp, men bör inte användas om du inte har något personligt förhållande till motparten. Man kan lägga sin andra hand på motpartens hand, underarm, armbåge, överarm eller axel, ju längre upp på armen man lägger sin andra hand desto intimare.

Att gnugga händerna är ett sätt för människor att visa att de har positiva förväntningar. Att gnida tummen mot pekfingret eller fingertopparna är vanligt när man förväntar sig pengar.

De knäppta händerna visar tecken på frustration, som är stigande efter vilken höjd personen håller händerna.

Formellt så har jag akademisk utbildning inom humaniora med spännande ämnen som exempelvis arkeologi, etnologi och religionshistoria. Har fortsatt att utbilda mig inom data och ekonomi, dessa kunskaper har jag praktiserat i olika yrken. Slutligen så har jag utbildat mig som stress- och friskvårdsterapeut med inriktning inom KBT.

En grupp kan  ha ett revir. Hur visar vi vilka som räknas och vilka som inte räknas till gruppen? De som ingår i gruppen vänder vi oss emot och håller ögonkontakt med. Den som dominerar gruppen får allas blickar och … Läs mer →

Hur vi rör oss, står och använder vår kropp under tiden vi talar avspeglar direkt vår attityd både till den vi talar med och omgivningen i gemen, men också till vad vi uttalar i ord. Rätt kroppsspråk gör dig trovärdig, intressant och inte minst säljande.

Det er mange bevegelser og stillinger hos begge kjønn som sender ut sterke signaler til den andre personen, og disse kan snus til egen fordel. Enten du foretrekker å være bakgrunnspynt eller elsker å flørte: følg kroppsspråket under og den du liker vil snart putte hånden sin i din.

Hon går t.ex bakom mig och så tar hon och kittlar mig lite bakifrån, jag kittlar henne själv tillbaka för att visa uppmärksamhet. Hon brukar också sitta och kolla på mig under lektionerna, när jag sedan kollar tillbaka så börjar hon agera typ nervöst och pilla på pennan .etc eller biter sig lite i läppen. Har även en tes då vi hade dans på idrotten, vi blev då av en slump ihop parade, hon blev då hur sprallig som helst och rodna. Detta är bara några få av många saker som har hänt.

Primater knyter näven när de ska slåss. I civiliserade sammanhang är det förstås ovanligt att människor medvetet visar en knuten näve, men om man är arg eller irriterad kan man göra det omedvetet. Ibland läggs den andra handen över den knutna, som för att hindra den att slå till.

[quote=Cola]Det ska väl vara en såndär omedveten grej som tjejer sägs göra när de är intresserade. Jag är tjej och gör det definitivt inte medvetet i alla fall. Vet ej om det händer omedvetet. Fast sedan har jag känslan av att det finns en massa tjejer som slänger med håret och håller på och pillar med det HELA TIDEN och då behöver det nog inte nödvädigtvis betyda att de är intresserade. Det är nog inte ett säkert tecken om man säger så![/QUOTE

Men här har vi en näthatare som är så extremnazistisk och breivikig att han tycker att våld och misshandel är fel, även när det är kvinnor som slår och misshandlar män. Bara en tidsfråga innan Aschberg söker upp honom med sitt basebollträ…

Genom Sara Lidmantunneln, stannar vi till vid porträttet av Sara, lyssnar på hennes röst när hon talar om bombningen av Vietnam, Thuy lyssnar särskilt uppmärksamt. Vi tar hissen upp till perrong tre, långt där borta väntar en cirkel av stolar.

Sök inte bekräftelse genom att nervöst nicka, säga ”ok?” eller dylikt i slutet av meningar när du vill ha ett instämmande. Det kommer att göra ditt budskap mycket mer kraftfullt och faktiskt ge dig mer instämmande som du sökte. Ju osäkrare en person är, ju större är deras behov av andras instämmande vilket också innebär att deras sociala status är låg. Återigen handlar det i grund och botten om att utgå från en position av hög status.

För på när jag frågade vem hon hade 44 dagar. Med på snapchat som då är jag (Alexander) men, till mitt fake konto då så sa hon att de va en tjejkompis så jag typ undrar om hon döljer att hon gillar mig?

Jag är inte riktigt säker på hur du menar, kan du förtydliga dig eller ge ett exempel? Men att prata lågt är generellt något som ger ett osäkert och passivt intryck, så om du vill ge ett självsäkert intryck i den situationen är det inte att rekommendera.

Jag anser att det svenska språket är väldigt brett och liksom andra språk har stor historia, där i bland ordet man. Jag anser inte att ordet man eller andra könsrelaterade ord bör “raderas” från våra ordböcker då de här orden visar språkets historia och inte behöver vara så könsrelaterade som man egentligen gör de, varför göra en så stor sak av några ord? Tänk istället på att sådana könsrelaterade ord inte utvecklas inför framtiden. Dock tror jag att orden eventuellt kommer “raderas” från våra ordförråd, precis som andra ord, då folk istället kommer användas sig av mer könsneutrala ord som t.ex. hen. Precis som jag också nämnde bör vi istället fokusera på att utveckla könsneutrala ord.

… Different theoretical approaches have been applied when studying the picture stones and their motifs. Perspectives that can bee divided into functionalistic, topographical, and symbolic/mythological positions (Andreeff 2002, Andrén 1993, Göransson 1999, Lindquist 1941, 1942, Myrberg 2005, Måhl 1990, Nylén & Lamm 1988, Staecker 2004, Varenius 1992). Scholars with functionalistic approach have above all dealt with one of the most frequently displayed motif on the picture stones, the ship. …

Trots att kroppsspråket är mycket äldre än talspråket, var det först på 1960-talet man började utforska detta. Man fann att ett meddelandes genomslagskraft bara till 7 % består av ord. Röstläge, tonfall mm utgör 38 % och 55 % är icke verbala signaler. 

Det var hur du såg ut när du sa det, inte vad du egentligen sa.

Människor skaffar sig 60-80 % av sitt första intryck av en ny person på mindre än fyra minuter, huvudsakligen baserad på kroppsspråket.

– Normalt när vi pratar med andra människor och tittar dem i ansiktet så går vår blick mellan ögon och näsa som i en triangel, men när vi blir intresserade av någon börjar vi titta på andra kroppsdelar. En väldigt erogen zon är läpparna, säger Henrik.

1989 bröt berlinfestivalen mot persontrenden genom att bygga retrospektiven kring 1939, krigsutbrotttets år, följt av Das Jahr 1945 och Kalter Krieg under de kommande två åren. Med den inriktningen var filmerna inte längre i första hand intressanta ur filmhistoriskt perspektiv. Andra än filmentusiaster hade anledning att studera hur historiska händelser reflekterades i samtida spel- och dokumentärfilmer, särskilt som muren samtidigt började falla utanför Berlins biografer.

Det mest intressantaste har nog varit framtidens språk eftersom den utvecklas hela tiden. Något som starkt påverkar svenskan idag och som även kommer att fortsätta att göra det i framtiden är massmedia. Varje dag ser flera tusentals svenskar på tv, läser tidningen och lyssnar på radio. Därför är det mycket viktigt att språket i media åtminstone håller en viss kvalitet. Idag är mediaspråket mindre officiellt än tidigare. På tv och radio pratar man mer på ett ”vardagligt” sätt och i tidningen går det skrivna språket mer och mer mot att likna talspråket.

Och du, visste du att Match ordnar after work tillsammans med Out of Office titt som tätt? Perfekt för singlar, för där gör vi det extra lätt för er – välj mellan gröna glasögon (singel), röda (wingman) och vita (it’s complicated), så hjälper du kroppsspråket på traven. Dessa event startar redan klockan 17 på fredagen och sedan firar vi helgen fram till klockan 21. Här kan du läsa mer och hitta nästa event.

Ifall du har väldigt svårt att kunna slappna av så kan mindfulness meditation vara ett bra alternativ för att träna upp den förmågan. Ett bra tips är även att ta ett par djupa andetag och låta musklerna slappna av vid utandningen. Detta kan du göra lite diskret direkt i en situation där du till exempel pratar med en söt tjej, eller göra som en förberedelse inför en situation där du vill verka självsäker. Att meditera några minuter eller göra en avslappningsövning (djupa andetag räcker!) precis innan du går in på ett möte kan göra underverk både för hur du uppfattas och hur du känner i situationen.

– Klassiskt är att kvinnor med urringning sätter ena armbågen i handflatan och låter den andra handen hänga så att fingret pekar ner mot dekolletaget. Män gör motsvarande genom att hålla händerna i byxlinningen eller i fickorna. 

06) Storbritannien, tillsammans med de flesta länderna av norra Europa (däribland Sverige) och fjärran Östern, klassas som en ”icke-gestuklierande kultur”, där det finns väldigt lite fysisk kontakt i de dagliga interaktionerna. Parallellt med detta är Mellanöstern, Latinamerika och Sydeuropa betraktade som ”hög gestukilerande kultur” där fysisk beröring är en stor del av det vardagliga umgänget.

De som är osäkra ofta skratta nervöst. De ser för att se om någon annan skrattar med dem. Osäkra människor är osäker på sig själv och situationen, så de försöker borsta hela bort så rolig. De försöker att bryta spänningen med skratt, men de är nervösa, så det kommer ut som en titter.

Ingenting talar fysisk attraktion mer än du och din partner närhet till varandra. Om din partner lutar sig nära dig och ofta viskar i öronen, visar det att han är djupt attraherad av dig och önskar att upprätta intimitet. Om du gillar också den känsla och är din partner och agerar, returnera till tjänst genom att göra samma sak. Viska är också ett sätt att kommunicera intressen på ett spännande och flirtiga sätt.

Om din dvärgpapegoja kön beror mycket på arterna av Dvärgpapegojor. De flesta sällskapsdjur turturduvor faller tre kategorier: dimorfa, mellanliggande och monomorphic. Kortnäbbad typer (Abyssinia, Madagaskar och rödbrusiga lovebirds) har yttre skillnader. Mellanliggande typer (persika-Faced och Svarthalsad lovebirds) är svårt att säga ifrån varandra av sitt utseende. Monomorphic typer (maskerad, Fischers och Svartkindad lovebirds) är nästan omöjligt att sex bara genom att titta på fågeln.

Genom att läsa denna text, kändes det direkt att det var något fel med texten. Jag ville bara rätta till den, alla ord som sjökvinna,dam och kvinniskor. Jag reagera på det stark eftersom det är något vi alla är vana vid att säga sjöman-sjökvinna, människor-kvinniskor eller man-dam. Att läsa en text där dom har bytt om rollerna, känns bra. Att se en text där kvinnan dominerar över mannen är ovant, vi är vana att mannen är dominerad i samhället när det gäller jobb,språket och en massa andra grejer. I texten har dom gjort att det är kvinnan som läser tidningen går till jobbet och har ansvar för ekonomin medans mannen är den som tar hand om hushållet och barnen och är tilbaka dragen och allt som handlar om kvinnor varderas ganska lågt. Vilket gör att man blir förvirrad, i flera hundratals år har vi lärt oss att det är mannen som har makten och det är ingen som har reagerat på det så värst. jag förstår inte varför vi reagerar på denna texten egentligen när vi tror att vi är jämställda och det enda vi pekar ut i texten vad som är typiskt för män och vad som är typiskt för kvinnor.

Hälsoliv är Sveriges största hälsosajt. Här hittar du varje dag artiklar och tv-inslag om nyheter inom hälsa och det som kan ge dig inspiration till ett hälsosammare liv. Hälsoliv bevakar allt inom hälsa som sjukdomar, besvär, psykologi, träning, skönhet, sex och relationer. Hälsoliv finns också på Facebook och Instagram.

Det har självklart en orsak i att kvinnan utifrån en evolutionär aspekt såg mer långsiktigt på en sexuell relation, genom fortplantningssystemet. En man ska försöka sprida sin säd så mycket som det går, medan en kvinnan söker någon att få barn med och som kan försörja dem. Förr i tiden gav man rådet till unga kvinnor att titta att det putar ut både där fram och bak – med detta ville de säkerställa att mannen både kunde avla barn men även försörja dem (puta ut fram = bra penis(!) puta ut i bak = plånboken).

Jag reagerade ganska mycket på hur könsrollerna i texten är utbytta och hur man byter ut “man” mot “dam” tex “dam ska inte göra så”. Jag tror att min reaktion gentemot detta visar hur pass mycket vi påverkas av att alla orden är på något sätt maskulina, eller så är det helt enkelt bara för att vi är så pass vana vid att det är så. Jag reagerade även på könsrollerna, stereotypen av samhället är att mannen ska försörja familjen medans kvinnan är hemma, så det såg otroligt konstigt ut när det var tvärtom i texten. Hade man inte skapat en sådan stereotyp av männen och kvinnorna förr i tiden så hade vi nog reagerat annorlunda idag när man läser sådana texter.

Kvinnor har ett bredare synfält än män, som i denna jämförelse har ett ”tunnelseende”. Män avslöjar därför mycket lättare vad de tittar efter än kvinnor.

När en kvinna vill fånga en mans uppmärksamhet från andra sidan av ett rum möter hon hans blick, håller kvar den i två eller tre sekunder och tittar sedan ner. Många män behöver flera inviter för att förstå budskapet. När kvinnan har fått mannens uppmärksamhet använder hon ofta en mindre version av ögonbrynsviftningen, som bekräftar att signalen var avsedd för honom.

När en person möter din blick under mer än två tredjedelar av samtalstiden betyder det antigen att du är intressant eller tilldragande – i vilket fall pupillerna är vidgade – eller också känner han sig fientligt eller utmanande inställd – i vilket fall pupillerna är sammandragna. 

En normal, avslappad blinkningsfrekvens är sex till åtta blinkningar per minut, och ögonen är slutna bara en tiondedels sekund. Pressade exempelvis sådana som ljuger, brukar öka blinkningsfrekvensen dramatisk. När blinkningen är förlängd, kanske till två – tre sekunder är det ofta ett omedvetet försök att blunda för en person som upplevs som tråkig, ointressant eller underordnad.

När en person kastar med ögonen från sida till sida är det ett tecken på att han är osäker och söker efter en flyktväg.