“kvinnlig kroppsspråk händer bakom huvudet”

En skillnad mellan kvinnligt och manligt språk är att kvinnor gärna pratar känslor och därför föredrar att hellre pratar med varandra. Däremot har män en väldigt rak och ärlig kommunikation, utan att försöka ta några omvägar.

Och du, visste du att Match ordnar after work tillsammans med Out of Office titt som tätt? Perfekt för singlar, för där gör vi det extra lätt för er – välj mellan gröna glasögon (singel), röda (wingman) och vita (it’s complicated), så hjälper du kroppsspråket på traven. Dessa event startar redan klockan 17 på fredagen och sedan firar vi helgen fram till klockan 21. Här kan du läsa mer och hitta nästa event.

Människor som är ärliga använder händerna och visar upp handflatorna, medan de som inte talar sanning döljer händerna. Överallt används den öppna handflatan för att ge intryck av hederlighet och rättframhet.

Vänder du handflatan uppåt är det en undergiven och icke-hotfull gest som i utvecklingsperspektiv visar att man är obeväpnad. Vänder du handflatan neråt ger det intryck av auktoritet. Adolf Hitler använda en av historiens mest uppmärksammade handflatan neråt signaler. 


En knuten hand med ett pekande finger väcker negativa känslor, särskild om det pekande fingret används som en symbolist klubba som talaren slår med för att få lyssnaren att lyda. Genom att sätta tummen mot pekfingret undviker man att skrämma åhörarna.

Handskakningen är ett minne från vårt förflutna. När primitiva stammar träffades under vänliga förhållanden höll de armarna utsträckta med exponerade handflator för att visa att de inte hade några vapen. Under romartiden var det vanligt att ha en kniv gömd i ärmen, så för att skydda sig utvecklade romarna en hälsningsgest där de grep om varandras handleder.

Den moderna formen av den antika hälsningsritualen, handgreppet och skakningen handflata mot handflata, började användas på artonhundratalet för att besegla affärsavtal mellan män av samma ställning. Den har först blivit allmän under de senaste hundra åren. I vissa länder är det ovanligt att man skakar hand med kvinnor, och i många muslimska länder är det direkt olämpligt. 

Man kan visa dominans i handslaget genom att låta handflatan peka neråt, medan underkastelse visas genom att handflatan pekar uppåt. Jämbördighet visas med vertikala handflator. Vill Du neutralisera ett dominant handslag lägger du din andra hand över mot partens i ett dubbelt handslag. Det dubbla handslaget är populärt över hela världen för att visa samhörighet inom en grupp, men bör inte användas om du inte har något personligt förhållande till motparten. Man kan lägga sin andra hand på motpartens hand, underarm, armbåge, överarm eller axel, ju längre upp på armen man lägger sin andra hand desto intimare.

Att gnugga händerna är ett sätt för människor att visa att de har positiva förväntningar. Att gnida tummen mot pekfingret eller fingertopparna är vanligt när man förväntar sig pengar.

De knäppta händerna visar tecken på frustration, som är stigande efter vilken höjd personen håller händerna.

Önskar vi en förändring i språket så bör vi ju ta ställning redan nu och siktar vi för ett jämställt samhälle så har språket stor betydelse då vi uttrycker oss genom språk. Att vi dessutom kommer använda mer könsneutrala ord i framtiden är också sant då vi redan nu lär oss hur ett jämställt samhälle bör se ut.

I en intervju som gjordes inför lärande-filmen ”Manligt och kvinnligt språk” sade fyra ungdomar hur de tyckte att män och kvinnor pratar. De tyckte att kvinnor talade mildare, tystare och finare och att männen använder ett mer aggressivt sätt att tala. Män skriker tydligen också mer och talar med fler slangord. De ser sig också som ledaren och tar mycket plats medan kvinnor försöker ta så lite plats som möjligt.

Hedeager tries to demonstrate a number of connected theses: that Norse mythology as written down after Christianization is a reasonable guide to pre-Christian belief; that this belief-system was … Read full review

Precis som jag nämt tidigare vill han alltid visa upp den bästa sidan av sig själv när han är omkring någon han tycker om, så håll koll på hans utseendefixering. Rättar han till skjortan ofta? Rättar till kepsen? Borstar han bort dam från kläderna som egentligen inte finns där? Han kanske till och med försöker dofta på sin egen andedränkt för att försäkra sig om att han inte doftar illa. Detta är signaler på att han vill vara så stilig som möjligt, kanske fördig om det är dig han riktar sin uppmärksamhet mot när han fixar till sig.

Jag tycker att ordet “Hen” är ett bra begrepp istället för han/hon eftersom ifall man inte vill nämna eller beskriva de könet så kan man enklast använda begreppet “hen”. Det kommer användas mest för de ny kommande generationerna eftersom det tas upp väldigt mycket just nu dessutom kommer dem att växa upp med det till skillnad från oss de gamla generationen, vi är inte vana vid det och vi kommer hinna dö ut innan det sitter där. Det kommer utan tvivel vara ett mycket hjälpsamt ord för de flesta yrken och arbeten i samhället.

Vi är djupt inne i viktigt samtal, tiden tickar iväg. Det är så viktigt att dela de här tankarna och känslorna med varandra att ingen vill avbryta. Men vi vet att samtalen lever kvar i oss länge och fortsätter i en inre dialog efter kram och hejdå.

Oavsett kultur så är uttryck för glädje, rädsla, vrede, sorg, förakt och skam desamma för oss människor, skriver Charles Darwin i boken som tidigare nämnts. Olika djur har olika kroppsrörelser för att markera olika känslor, vi människor har samma kroppsspråk oavsett var i världen vi befinner oss och det har gjort att vi människor markerar samhörighet med varandra samtidigt som vi tar avstånd från djuren och känner att vi är mer värda än dem.

Till sist vill vi bara påpeka att allt vi skrivit här är generellt och gäller självklart inte alla. Det finns självklart kvinnor som uttrycker sig mer “manligt” och män som uttrycker sig mer “kvinnligt”.

Människor är ständigt använder sina kroppar för att skicka signaler till varandra på en undermedveten nivå, så kroppsspråk är något som du alltid kan lita på att hjälpa dig när det gäller att locka flickor.

Om hon är attraherad av dig, kommer hennes elever vidgas när hon tittar på dig. När en kvinna är lockade med en man kommer hon rodna som hon ler och skrattar. Hon kommer också vända håret eller vrida den med fingrarna. Och hennes kroppsspråk kommunicerar hon är öppen för din inställning av mot dig med henne fällt på sina sidor bibehållen ögonkontakt.

Det holder med andre ord ikke bare at hun sender deg et strålende smil, men dersom hun samtidig holder hodet på skakke, samt leker med håret mens hun snakker med deg, er det et klart tegn på flørt, ifølge Svensen.

Du kan også holde et øye med kroppsholdningen til daten din. Ser vi noe vi liker, vil vi nemlig automatisk rette oss opp og vise oss fra vår beste side. Vi lar ikke kroppen henge i en slapp stilling, men ønsker å ta oss best mulig ut.

Ja, precis som Frida Boisen är Jämställdhetsfeministern chockad över domstolens beslut. Kvinnan som misshandlat en man döms för misshandel – och den misshandlade mannen går fri! Skandal! Kvinnoförtryck! Det skulle ju självklart varit tvärtom. Kloka feminister, som Frida Boisen, förstår ju att när en kvinna misshandlar en man, så ska polis och domstol alltid fråga kvinnan “vad har mannen gjort för hemskt för att förtjäna detta” och sedan straffa mannen för det.

tveksam: Nog måste de emperamentsskillnader som det manliga hormonet orsakar återvrka på socialiceringen? Allt är sammanflätat och ömsesidigt beoende av vartannat. Det går kanske inte att säga vad som är direkt fysiologiskt, men styrningen via hormonernas mentala påverkan ger i varje fall en fysiologisk grundorsak till skillnaderna.

Om du har en konversation med en tjej, kommer hon att titta direkt i dina ögon för det mesta. En kvinna som är intresserad skulle lägga sin uppmärksamhet på dig, bara ibland blicka bort förr att tänka på något du sa. En kvinna som inte är intresserad skulle undvika ögonkontakt och titta bort en hel del.

Ett 40-tal personer hade samlats i Vuxenskolans lokaler för att se, höra och lära. Workshopen leddes av Linn Saarinen och Annie Mattsson, dragkinggruppen Oddfellas, som i fem år jobbat med maskulinitet och kroppsspråk.

Det som har varit mest intressant under dessa veckor har däremot varit maktspråket. Jag tycker att det hur vi som människor talar som individer och hur vårt umgänge kan påverka vårt sätt att tala. Och hur man blir bemött av olika människor beroende på hur man talar. Vilket kan vara ens chef, lärare eller arbetsgivare. Det väckte mitt intresse och gav mig ett annat perspektiv på språket.

Vad är då ett öppet och intresserat, liksom trovärdigt intryck och kroppsspråk? Vad består det av? Jo, faktiskt gester vi gör omedvetet, eller medvetet, för att visa att vi menar det vi säger. Det handlar om ett leende, om en kropp som lutar sig något framåt mot den vi möter, om öppna händer som visar handflatorna, om medhållande nickar och höjda ögonbryn. Den otrygge däremot håller händerna i fickorna, framstår som stel i kroppen, har svårt att hålla ögonkontakten och svajar något fram och tillbaka.

Varför välja ett franchiseföretag jämfört med att starta egen butik eller utveckla egen by Mats Ottoson Bli franchisetagare… eller inte? by Sveriges Franchisetagare Bra att känna till innan du tar steget att bli franchisetagare by Patrik Nilsson

Sammanställ era enkäter, intervjuer, filmer och litteraturgenomgångar. Lägg in eventuella filmer från youtube eller som ni har gjort själva och länkar i era keynotes. Vi följer upp hur långt alla grupper har kommit. Vi ser film om språksociologi. (Svenska dialektmysterier svt play).

Kassalikviditet och balanslikviditet by Redaktionen på Företagande Räkna ut räntetäckningsgrad by Redaktionen på Företagande Vid hög vinst, sänk skatten genom att låta bolaget vila i fem år by John Knutsson

Så skriver du en säljande text by Sebastian Liljegren Inget företag överlever utan försäljning by Redaktionen på Företagande Cold calling 2.0 – Är kalla samtal inom försäljning en del av det förflutna? by Rasmus Biasi

Karin Schenck-Gustafsson: nej, det var inte så jag menade, själv tyckte jag de naturvetenskapliga ämnena var roligast. det jag menade är att det förstås finns variation i hur man är vad gäller det som uppfattas om manlig eller kvinnlig

“Du kan inte föreställa dig hur det var intressant för mig. När jag lyssna vad du (Gunilla) och de andra sa. Det gav mig speciella känslor : jag kan hitta människor som kan lyssna på mig och förstå vad jag pratade om. Runt om hela världen.”

Vad jag personligen finner väldigt intressant som jag reagerar på är förhållandet mellan sonen och mamman i denna text. Hon tillrättavisar sin son på ett väldigt obegripligt hårt sätt ”Det är trots allt män som avlar barn” och sätter helt enkelt en gräns för honom om vad han kan uppnå. Denna situation utspelar sig varje dag i våra skolor, arbetsplatser helt enkelt vårt samhälle man liksom hänvisar tillbaka till orsaken till kvinnornas existens för att stoppa de för att nå framgång.