“hur man läser kvinnliga kroppsspråk intresserade”

Läsa kroppsspråk överkroppen göra verkar lite utmanande. Det är faktiskt ganska lätt. Vissa signaler är lättare att läsa än andra, men nästan alla av dem kan läsas. Korsade armar, böjd över, finger tapping och en avspärrat utseende signal personen inte är bekväma och kan även vara lite upprörd. Om en person står med hans axlar öppen, armar på hans sidor och fortfarande, detta signalerar förnöjsamhet.

• Kontrollera kolumnen märkt “T poäng” för en jämförelse mellan din bentäthet till kvinnor i deras 30-talet, som är toppåren för bentäthet. Normalt ben täthet numrerar är mellan 1,0 och-1.0. En poäng mellan-1.0 och-2.5 är en indikation på osteopeni. En poäng mellan-2.5 och-3.0 anger osteoporos.

blogg.no leverer teknologien bak Kristin Spitznogle. Bloggen skrives av © Kristin Spitznogle og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

• Hon korsar benen och pekar dem i din riktning . Detta åstadkommer två saker. För det första gör det att hennes ben ser längre ut (vilket är en vändning och attraktiv för det subliminala manliga sinnet eftersom det indikerar ungdom och därför fertilitet hos kvinnan). För det andra, genom att peka dem i din riktning signalerar hon att det är du hon vill märka henne och hennes sexiga ben.

Jag håller på att fila på en artikel som handlar om vad du kan säga när du går fram som faktiskt funkar, skulle gissa att den är klar om ungefär en månad. Annars hade en annan kille ett likannde problem med en tjej i skolan som du kan läsa om här.

– Når du sitter overfor et menneske du liker godt, vil du ikke lene deg tilbake i stolen, for da fjerner du deg fra personen. Hendene vil hvile oppå bordet, eller du vil sitte fremoverlent med glasset i hendene, forklarer Svensen.

This volume gathers brand new essays from some of the most respected scholars of ancient history, archaeology, and physical anthropology to create an engaging overview of the lives of women in antiquity. The book is divided into ten sections, nine focusing on a particular area, and also includes almost 200 images, maps, and charts. The sections cover Mesopotamia, Egypt, Anatolia, Cyprus, the Levant, the Aegean, Italy, and Western Europe, and include many lesser-known cultures such as the Celts, Iberia, Carthage, the Black Sea region, and Scandinavia. Women’s experiences are explored, from ordinary daily life to religious ritual and practice, to motherhood, childbirth, sex, and building a career. Forensic evidence is also treated for the actual bodies of ancient women.

Jag tycker att språksociologi är superintressant, eftersom vi kan arbeta med att synliggöra sådant i språket som direkt kan befästa sociala skillnader, könsroller och fördomar. Kul att du med tycker det!

Det jag reagerade på i texten var främst det ombytta roller i samhället, sättet kvinnan tilltalade mannen och hade mer makt. Hon pussade mannen på morgonen och gick till jobbet medan mannen tog han om hushållet. Jag blev förvirrad eftersom författaren bryter normerna och jag kopplade inte i början, då förstod jag hur mycket vi påverkas av att orden på sätt och vis är maskulina. I texten reagerade jag dessutom på hur man använder ordet ”dam” istället för ”man” och ”kvinniskor” istället för män-niskor i meningar och på så vis förstår man att kvinnorna dominerade samhället eftersom språket anpassade sig efter dem. Även att det stod sjökvinna istället för sjöman d.v.s. att det är riktad mot det feminina könet. I slutet av texten stod det att pojken inte skulle drömma så högt utan istället välja något ”vanligare,enklare”. I dagens samhälle är det så att det arbete som kräver högre utbildning som t.ex. pilot, rektor, chef och sjömän brukar oftast vara män och de enklare jobben brukar utföras av kvinnor. Det är jämställdhet men jag tycker att kvinnorna fortfarande ligger ett steg under männen.

Människor använder sig av sina sinnen för att kunna fånga upp och tolka olika kroppsspråk. Vi använder oss bland annat utav synen för att kunna lägga märke till ansiktsuttryck, blickar och vilken klädsel andra människor har. Hörseln använder vi då vi behöver uppfatta olika tonlägen som bland annat dialekter och tempon. Med tempon menar man till exempel hur fort en människa antingen går, talar eller gör olika saker.

• Hon slår håret från ena sidan till den andra. Genom att göra detta uppnås tre saker. För det första uppmärksammar hon sitt långa, feminina hår (en positiv sexuell egenskap i den manliga evolutionära hjärnan). För det andra exponerar hon nacken (se föregående punkt). För det tredje är det en märkbar, uppmärksamhet-gripande rörelse. Förflyttningen gör att du vill titta på personen som har gjort det. Precis som när du går ner på gatan och du ser en rörelse ut ur ögat. Du tittar naturligtvis i sin riktning för att se vad det är och vad det kan betyda för dig, din säkerhet och din allmänna situation.

Det jag mest reagerade på hur rollerna är utbytta. Det kändes rätt så konstigt att läsa en text där det står kvinniskor istället för människor dam istället för man. Man blir lätt så förvirrad och inte förstår texten direkt. Jo, för att man är van vid dagens språk, att man läser samma sak hela tiden utan problem och kanske utan att tänka efter. Jag reagerade även på att kvinnan hade makten istället för mannen, att mannen ska ta hand om hushållet och kvinnan jobba.

Passion och öde-genren föddes 1910 i Danmark tillsammans med den moderna skådespelerskan. Asta Nielsen blev filmhistoriens första världsstjärna när hon efter en kortare teaterkarriär tackade ja till huvudrollen i filmen Afgrunden. Riktiga skådespelare sysslade inte med något så simpelt som film vid den här tiden, så det var ett vågat steg.

Jag reagerade ganska mycket på hur könsrollerna i texten är utbytta och hur man byter ut “man” mot tex “dam ska inte göra så”. Jag tror att min reaktion gentemot detta visar hur pass mycket vi påverkas av att alla orden är på något sätt maskulina, eller så är det helt enkelt bara för att vi är så pass vana vid att det är så. Jag reagerade även på könsrollerna, stereotypen av samhället är att mannen ska försörja familjen medans kvinnan är hemma, så det såg otroligt konstigt ut när det var tvärtom i texten. Hade man inte skapat en sådan stereotyp av männen och kvinnorna förr i tiden så hade vi nog reagerat annorlunda idag när man läser sådana texter.

Poliser använder sig ibland av denna kunskap när de stannar trafikanter. Generellt så väcker pupiller som är mindre än 3mm eller större än 6.5mm i diameter misstankar om att föraren är påverkad Richman et al. 2004.

Det kroppsspråk som vi förmedlar med våra ögon är väldigt fascinerande tycker jag. Våra pupiller, de svarta hålen som släppen in ljus i våra ögon, hjälper oss inte bara med att se. Pupillerna skvallrar även om vad som försiggår i våra tankar. Genom att observera hur pupillerna vidgas eller drar ihop sig kan du få reda på hur attraherad eller fundersam någon är och kanske lite till..

Det är inte många av filmerna i retrospektiven som är regisserade av kvinnor, bara de två av Germaine Dulac samt den italienska Assunta spina och den amerikanska Something new, där huvudrollerna, Francesca Bertini resp Nell Shipman står som både medförfattare och medregissörer.

Med tåg, bil och telefon blev världen mindre – och filmen förde främmande, avlägsna kulturer till kvarterets biograf. Själva döden tycktes besegrad genom att människor för evigt fortsatte att leva och röra sig på film. Än i dag lånar maorifolket filmer från det nya zeeländska filmarkivet för att de döda ska kunna vara med vid stamträffarna, kanske den allra ovanligaste “retrospektiven”.

När du chattar upp en kvinna som är intresserad av dig, kan det tyckas som om du är Stålmannen och kan göra något fel. Om du berätta ett skämt och en kvinna börjar ryta med skratt, även om det inte kanske ens vara särskilt bra, flirtade hon med dig på ett starkt sätt. När en kvinna är intresserad av en man, bli alla hans kommentarer plötsligt betydligt klurigare, charmiga och roligare.

Azra, du lägger ett intressant metaperspektiv på din reaktion på texten Egalias döttrar. Dessutom tycker jag det är beundransvärt hur du knyter an problematiken kring könsroller till andra texter du har läst. Bra (som vanligt 😉

Vill du veta om det är en bra eller dålig tidpunkt att ta upp en jobbig konversation? Se om hon är avslappnad genom att läsa av hennes andningsmönster. Om magen rör sig vid varje andetag men bröstet bara rör sig ytligt indikerar det på stress. Om både mage och bröst expanderar och hon tar djupa, rytmiska andetag är det ett tecken på avslappning.

Snart brusar det i maskinerna, de blå tygstyckena vänds och vrids i maskinerna och får snygga kanter med zick-zack-stygn. Thuy och Aurass är snart färdiga, har tidigare vana vid sömnad. Valia har stora problem med tyget som lever sitt eget liv och vill något annat än Valia. Irmiz gör två former, oj den ena blev felvänd, men det blir kanske ännu bättre så. Så kommer Peggy med sitt professionella kunnande, fort och lätt hjälper hon de övriga, de blå formerna dansar genom maskinen och får sin rätta form.

Karin Schenck-Gustafsson: Hej här ska man nog skilja mellan akut och kronisk smärta. När det gäller kronisk smärta så är 80% av de som drabbas kvinnor. De får nämligen oftare sjukdomar som reumatoid artrit och artros som går med värk. Även fibromyalgi drabbar mest kvinnor. Dock utförs den djurexperimentella forskningen till 90% på handjur när man vill få fram ny läkemedel mot smärta. Detta har nu stora forksningsmyndigheter nyligen uppmärksmmats och utfärdat nya rekommendationer om hur man ska lägga upp studier, till ex NIH.

Fidgeting är inte alltid dåligt beroende på hur en person svårt att vara stilla. Om en person uträtning håret eller klappa ner kläder, är det ett tecken på intresse för den andra personen. Män, särskilt kommer konsekvent köra fingrarna genom sitt hår. Kvinnor kan snurra delar av håret ibland.

Data provided are for informational purposes only. Although carefully collected, accuracy cannot be guaranteed. Publisher conditions are provided by RoMEO. Differing provisions from the publisher’s actual policy or licence agreement may be applicable.

tveksam: Nog måste de emperamentsskillnader som det manliga hormonet orsakar återvrka på socialiceringen? Allt är sammanflätat och ömsesidigt beoende av vartannat. Det går kanske inte att säga vad som är direkt fysiologiskt, men styrningen via hormonernas mentala påverkan ger i varje fall en fysiologisk grundorsak till skillnaderna.

Vad du bör tänka på när du presenterar din idé för en investerare by Redaktionen på Företagande Crowdfunding – ett sätt att finansiera ditt projekt? by Redaktionen på Företagande Är fakturaköp säkra för ditt företag? by Redaktionen på Företagande

På Stadsmuseet sjunger tre av utställningarna på sista versen. Nästa söndag avslutas såväl utställningen om cirkus som den om hur det var att leva under hot under andra världskriget. Den som är road av gammalt godis kan titta in bland det som kallas “Påskens gottgömmor”.

Ögonen är själens spegel. Redan när era ögon möts allra första gången avslöjar de hur ni känner för varandra. Tittar ni till en extra gång när ni ses är det ett tydligt tecken på att ni gillar det ni ser.

Det är så att vi bedömer varandra hela tiden, utan att vi är medvetna om det. Vi kategoriserar, jämför, bedömer, antar och projicerar hela tiden, ja så fort vi möter andra så sätter de här mekanismerna igång – omedvetet, och det sker på några sekunder.

Lasse: Intressant program ur många aspekter. En aspekt gäller hur vi reagerar på läkemedel. Nu råder väl enighet om att läkemedel verkan olika på män och kvinnor på samma sätt som effekten varierar beroende på metabolism, immunförsvar mm. Inriktningen vid forskningen är väl att skräddasy läkemedel efter dessa skillnader?

Det har självklart en orsak i att kvinnan utifrån en evolutionär aspekt såg mer långsiktigt på en sexuell relation, genom fortplantningssystemet. En man ska försöka sprida sin säd så mycket som det går, medan en kvinnan söker någon att få barn med och som kan försörja dem. Förr i tiden gav man rådet till unga kvinnor att titta att det putar ut både där fram och bak – med detta ville de säkerställa att mannen både kunde avla barn men även försörja dem (puta ut fram = bra penis(!) puta ut i bak = plånboken).