“hur man läser kvinnliga kroppsspråk under konversation”

Antalet en sak du kan göra för att sänka risken för hjärtsjukdom om du är en kvinna är att undvika eller sluta röka. Nästan lika viktigt är att ta hand om dina andra hälsoproblem. Gå ner i vikt om du är överviktig. Ät en hälsosam kost rik på frukt, grönsaker, fullkorn och fisk. Äta hälsosamt kommer att minska din risk för hjärtsjukdom tecken oavsett vad din vikt. Motion, kommer att minst 30 minuter tre gånger i veckan, hjälpa dig gå ner i vikt och hålla din hjärtat friskt.

Jag har svårt att tro att någon tjej aldrig visat ett tecken på intresse för dig, det jag märkt hos väldigt många män i liknande situation som du är att de är extremt dåliga på att uppfatta dessa tecken. Eller att de bortförklarar dem med något annat när de väl ser dem, för att de har svårt att tro att någon tjej någonsin skulle kunna vara intresserad av dem. Kanske är det där en del av ditt problem också ligger?

Började prata med henne för mer en månad sen. (På nån dejtingsajt). Grejen är att vi inte träffats ännu, mest pga. att jag var upptagen med studierna och vi bor inte i samma stad. Hon ville träffas redan ifrån början men hade inte bråttom.

Om hun i tillegg poserer for deg (rumpa ut i lufta og puppene opp mot himmelen – ja, du vet!) står med bena pekende mot deg (bena våre avslører oss i det de peker mot målet vårt selv når vi ikke gir blikk-kontakt eller har resten av kroppen vendt mot den det gjelder), kaster på håret, har hodet på skakke, berører seg selv (drar din oppmerksomhet mot en kroppsdel hun vil du skal beundre, for eksempel ved å fikle med et smykke på brystet), ser på munnen din (lurer på hvordan det er å kysse deg), fukter og berører sin egen munn (vil at du skal få lyst til å kysse henne), gjør tungen sin synlig i det hun for eksempel leker med sugerøret til drinken, en penn eller lignende (simulerer oralsex, forsøker å tenne deg), ler mye (viser at hun trives i ditt selskap) hun slipper deg tett på (len deg frem mot henne og legg merke til om hun møter deg eller viker tilbake) ? Ja, da er det grønt lys for å trappe flørten opp et hakk ekstra – lykke til! 

Ja jag förstår.. men tror ändå inte att det behöver betyda att de är intresserade. Det KAN säkert göra det…Ett ännu säkrare tecken är nog om tjejen fortsätter att titta och inte viker undan blicken snabbt. och sedan tittar igen…

17. +Yrkesspråk Man har olika ”språk” i olika yrken. I många yrken används s.k.fackord. Varje yrke har sina speciella fackord. Vet du till exempel vadkocken menar när han säger att han tänker flambera n?Eller vad sjuksköterskan menar när hon säger att hon ska tabort suturerna på ditt knä? För de som arbetar med till exempel bilar blir fackorden ett sättatt vara tydlig och klar med vad man menar.

Yara! Du har så kloka tankar. Jag tror däremot inte att kvinnor i framtiden kommer att finna sig i att det finns något som ska vara typiskt manligt respektive typiskt kvinnligt. Se på dig själv! Du har stark, intelligent och har huvudet på skaft. Kommer inte du uppfostra sina döttrar på samma sätt och uppmuntra dem att ta plats? Jag tror att dagens kvinnor och män är mer medvetna och därför kommer kampen för ett mer jämlikt samhälle att fortsätta.

När en kvinna gillar en man, ger hon honom med sitt odelade och full uppmärksamhet. Hon kommer inte att synas att bli distraherad eller gillar sitt sinne är någon annanstans; hon kommer att vara helt på dig och vad du säger.

Alla använder kroppsspråk hela tiden fast än alla inte tänker på det. Det är en väldigt viktigt sak i språket. Utan det så blir det svårare att förstå vad personen menar. Om man te.x berättar en berättelse så förstärker kroppsspråket berättelsen. Det blir mycket mer intressant att lyssna på personen då. Man kan inte förklara lika tydligt det man berättar utan det. Precis som dialekter så visar det på något sätt vem man är. När man är blyg eller ljuger så brukar man använda sig av mindre kroppsspråk. Det blir tydligare då att man är blyg/ljuger. Jag använder mig mycket av kroppsspråk fast jag tänker aldrig på det, vad jag vet. Ibland så bara viftar man med armarna när man vill förklara något och ibland när man inte villl säga så mycket så brukar man pilla i håret. Allting man gör hela tiden förstärker.

Det kan vara extremt svårt att läsa tecknen och veta om en kvinna är intresserad av dig. Hur ofta har du fel en kvinnas vänskap för att vara mer romantiskt? Några ledtrådar kommer att hjälpa henne att mäta ditt intresse för dig. Kroppsspråk, hennes röst och hennes allmänna personlighet runt omkring dig kan vara enorma ledtrådar att hon är intresserad av dig. Par dessa ledtrådar med det faktum att hon är ringer dig ofta eller avskriva planerna att vara med dig, och du vet utan tvivel att hon vill ha en romantisk relation med dig.

Jag tycker att Ordet hen är ett väldigt bra ord för att man fokuserar inte på könen utan yrket som personen har. Jag tror också att vi i framtiden kommer att börja använda ordet hen eftersom inte kommer lägga mycket uppmärksamhet till könen i utan personen generellt. Det är absolut något som vi kommer att föra vidare i framtiden.

Det handlar som man brukar säga inte så mycket om vad du säger, utan HUR du säger det. Forskare menar att det vi säger till varandra handlar väldigt lite om ordens själva innebörd. Tonfallet och betoning är viktigare, och framförallt kroppsspråket, det vill säga hur vi säger det kommunicerar den egentliga innebörden. Skaka på huvudet samtidigt som du svarar ja på en fråga och du kommer göra folk väldigt förvirrade…

Vänder ni er gärna mot varandra? När ni står och pratar, placerar ni er bredvid eller mitt emot varandra? Två personer som är intresserade av varandra står helst ganska nära och mitt emot varandra, med ansikte, bröst och fötter pekandes mot den andra personen. På så sätt flödar känslorna fritt mellan er. Både män och kvinnor har också en tendens att sträcka på sig och framhäva bröstpartiet lite extra när de är intresserade av någon. På det sättet avslöjar er hållning hur ni känner.

Gruppens hårda arbete ledde till att Selena fick ett skivkontrakt och kunde spela in sitt första studioalbum. Hennes pappa köpte alla exemplar av den första upplagan.[11] Skivan återutgavs 1995 med titeln Mis Primeras Grabaciones.[12] Under de nästkommande tre åren släppte Selena ytterligare sex album, utan något skivbolag.

Även sexuell läggning kan påverka sättet att bli uppfattad. Ofta är homosexuella män mer feminina och homosexuella kvinnor mer maskulina i sättet de talar. Vi tror att anledningen till att de pratar mer som det motstående könet är att de vill framhäva och bejaka de sidor som fattas i relationen.

En mer komplex del av ditt verbala kroppsspråk är volymen, takten och tonläget du pratar med. Personer som varierar tonläget blir mer intressanta att lyssna på. Anpassa också din volym och takt efter den du pratar med för att skapa bättre personkemi mellan er. Andra kommer gilla dig bättre om du pratar mer som dem.

När man är nervös eller stressad är det lätt att man uttrycker det i sitt kroppsspråk med olika nervösa gester. Det sker helt omedvetet, men om du är uppmärksam i stunden (eller tänker tillbaka på hur du brukar bete dig, kanske kan du till och med fråga någon som känner dig väl) kan du upptäcka det och se till att göra något åt det!

Vid prisceremonin Tejano Music Awards 1987 vann Selena “Best Female Vocalist”, en kategori hon skulle komma att dominera under resten av sitt liv.[9][13] 1989 fick sångerskan ett skivkontrakt av José Behar, chef vid Sony Music Latin och hon skrev på för Capitol/EMI. Behar förklarade i en senare intervju att han gav Selena ett skivkontrakt då han trodde att han hittat nästa Gloria Estefan.[9] 1988 träffade Selena Chris Pérez som hade ett eget band. Två år senare anställdes han av Selenas familj för att jobba i hennes band. Selena och Pérez började dejta. Relationen uppskattades först inte av hennes pappa som sparkade Pérez. En tid senare accepterade han relationen och Selena och Pérez gifte sig den 2 april 1992 i Nueces County, Texas.[6]

Detta är en efterlämnad av det mansdominerade samhället som rått under största delen av vår historia. Där männen har haft en högre samhällsroll än kvinnorna. Det är troligtvis därför män är vana vid att dominera och ge befallningar medan kvinnor är mer försiktiga och vill påverka mannen utan att han märker det genom att komma med frågor eller förslag. Precis som vi tidigare nämnde.

Black Box i Kulturhuset Klossen på Ålidhem är platsen för vår sjunde träff. En hel del SMSande och mailande har föregått träffen så att alla kan hitta rätt. Sahar är åter från Iran, välkomnas med stora famnen. Randa arbetar men annars är skaran fulltalig. Véronique och jag har förberett träffen, lånat ihop fem symaskiner, arrangerat och planerat för filminspelningen. Vi får hjälp av två iranska kvinnor, Aida och Mohtaram, med handledning vid symaskinerna.

Det fanns en tjej som var kär i mig och jag var kär i henne men jag vågade inte säga vad jag tyckte, ( Jag var liten då) Men nu ses vi inte lika mycket längre och jag vet inte om hon är kär i mig längre… Vad ska jag göra?

Detta tror vi beror på samhällets alla normer som byggts upp. Som att kvinnor är känsliga och inte vill såra någon eller sig själva, medan killar inte alls uppfattar det som lika känsligt. Normerna kan dock föra fram vissa konsekvenser. Eftersom män har mycket att leva upp till så förekommer förutfattade meningar om de pratar känslor eller gör feminina saker. Därför vill de få respekt genom att agera så manligt som möjligt, och språket blir därför väldigt rakt på sak.

Människor som är ärliga använder händerna och visar upp handflatorna, medan de som inte talar sanning döljer händerna. Överallt används den öppna handflatan för att ge intryck av hederlighet och rättframhet.

Vänder du handflatan uppåt är det en undergiven och icke-hotfull gest som i utvecklingsperspektiv visar att man är obeväpnad. Vänder du handflatan neråt ger det intryck av auktoritet. Adolf Hitler använda en av historiens mest uppmärksammade handflatan neråt signaler. 


En knuten hand med ett pekande finger väcker negativa känslor, särskild om det pekande fingret används som en symbolist klubba som talaren slår med för att få lyssnaren att lyda. Genom att sätta tummen mot pekfingret undviker man att skrämma åhörarna.

Handskakningen är ett minne från vårt förflutna. När primitiva stammar träffades under vänliga förhållanden höll de armarna utsträckta med exponerade handflator för att visa att de inte hade några vapen. Under romartiden var det vanligt att ha en kniv gömd i ärmen, så för att skydda sig utvecklade romarna en hälsningsgest där de grep om varandras handleder.

Den moderna formen av den antika hälsningsritualen, handgreppet och skakningen handflata mot handflata, började användas på artonhundratalet för att besegla affärsavtal mellan män av samma ställning. Den har först blivit allmän under de senaste hundra åren. I vissa länder är det ovanligt att man skakar hand med kvinnor, och i många muslimska länder är det direkt olämpligt. 

Man kan visa dominans i handslaget genom att låta handflatan peka neråt, medan underkastelse visas genom att handflatan pekar uppåt. Jämbördighet visas med vertikala handflator. Vill Du neutralisera ett dominant handslag lägger du din andra hand över mot partens i ett dubbelt handslag. Det dubbla handslaget är populärt över hela världen för att visa samhörighet inom en grupp, men bör inte användas om du inte har något personligt förhållande till motparten. Man kan lägga sin andra hand på motpartens hand, underarm, armbåge, överarm eller axel, ju längre upp på armen man lägger sin andra hand desto intimare.

Att gnugga händerna är ett sätt för människor att visa att de har positiva förväntningar. Att gnida tummen mot pekfingret eller fingertopparna är vanligt när man förväntar sig pengar.

De knäppta händerna visar tecken på frustration, som är stigande efter vilken höjd personen håller händerna.

Det finns situationer som visar flirt kanske bara att spela runt och inte riktigt intresserad av att ha ett förhållande, bara intresserad av att flirta. Tecken på att anger flirt inte ska tas på allvar tittar på andra människor i området, tala i en mycket hög röst och visar överdriven beteenden. Han kanske använder fel kropp läggning. huvudet står inför kvinnan, men hans kropp är inte. Detta kroppsspråk visar att han inte är riktigt intresserad.

Kvinnor talar närmare rikssvenskan än männen. Det anses omanligt att tala “fint” och att inte tala dialekt. Kvinnor anpassar sitt tal till olika situationer, de berättar mer dramatiskt och accepterar samtidigt tal medan män föredrar en talare åt gången. männen använder mer tvekljud som eh, öööh ändå så säger rönen att männens tal är mer skriftspråksliknande vad det gäller meningsbyggnad och ordval.

Se hans ögon. Ögonkontakt är en kontrollampa tecken på intresse. Upprätthålla direkt ögonkontakt och se om han gör samma sak. Om han gör det, är detta ett tecken på att han är bekväm runt omkring dig. Om du råkar fånga en man tittar på dig och sedan snabbt vända bort, är det troligt att du fångade hans blick från hela rummet. Efter han saunters över för att prata med dig, titta på hans elever. Sexuell lust är en vanlig orsak till elev dilatation. Hans intresse kanske inte lika stark som en lust för sex. Det kan vara att han vill lära känna dig bättre. Var uppmärksam till ögonbrynen. Höja ögonbrynen är en universal tecken på attraktion. Ögonbryn höja varar mindre än en sekund och är oftast tillsammans med ett leende. Ägna stor uppmärksamhet.

För att inte vara den som går miste om nästa underbara artikel här på Må Bättre kan du följa oss genom Blogglovin’ här! eller via Twitter. Vill du prenumerera på våra artiklar i din iPhone, iPad eller Android kan du klicka på vår RSS-feed här!

Ögonkontakt är en universal tecken på attraktion, oavsett om du är en man eller en kvinna. Direkt och meningsfull ögonkontakt innebär allvarliga attraktion från kvinnans sida. Detta gäller även när du hittar hennes stirrar på dig från hörnet av ögat (och tittar snabbt bort i förlägenhet när hon inser att du har fångat henne).

Sant det du skriver hur vissa tjejer håller på med håret, min tanke var dock om man tex är i affären o står i kön o man märker att någon kollar på en, om man då tittar tillbaka kan dom börja fixa med håret på det sätt som jag beskrev förut

När jag läste texten så reagerade jag på framförallt ord som dam istället man, kvinniskor istället för människor samt sjökvinna istället för sjöman. I denna text har man bytt ut de mänskliga orden och brutit mot normerna så när man läser texten så blir man lite innan man förstår vad det handlar om eftersom kvinnan har tagit mannens ställning i samhället och männen kvinnornas ställning. I texten finns ett citat som jag reagerade som starkast och det är ”inte ens i ett demokratiskt samhälle som vårt kan alla kvinniskor ha det likadant”. Jag tolkar detta som att i dagens samhälle ser det ut så som i texten men reflekterats i andra positioner. I verkligheten så är det männen som dominerar och även att det är ett demokratiskt land så finns det orättvisor i samhället mellan män och kvinnor som t.ex. att kvinnor får mindre lön för samma arbete. Fast kvinnor har högre utbildning och är mer dugliga i skolan så hamnar männen i topp och har de bästa jobben i samhället. Kvinnorna måste tala korrekta och kunskapsmässigt för att stå i konkurrens med männen. Jag anser att vi lever i ett sådant samhälle eftersom ifall man kollar på historian så är det männen som har grundlagd språket och utsätt männen i en hög status i samhället.

25. +Kortskrivning Det finns de som vill förbjuda förortssvenskan för att de tycker att den utarmarspråket. Vad tycker du? Känner du till någon som använder sig av härskartekniker när han/hon pratar?Beskriv härskarteknikerna. Håller du med om att kvinnor och män pratar olika? Motivera ditt svar. Stämmer det att pojkar tar större talutrymme än flickor? Hur är det i din klass? Vilken dialekt tycker du är vackrast/fulast? Varför? Känner du till ord som är typiska för din dialekt? Är det viktigt att ha en dialekt? Ska vi bevara våra dialekter? Har dialekter olika status?

Men här har vi en näthatare som är så extremnazistisk och breivikig att han tycker att våld och misshandel är fel, även när det är kvinnor som slår och misshandlar män. Bara en tidsfråga innan Aschberg söker upp honom med sitt basebollträ…