“hur man tolkar kvinnligt kroppsspråk som korsar sina armar”

Ansiktsuttryck kan tolkas medan flirta. “Ögonbryn flash” är kort ögonblick när ögonbrynen höjs svar att se en person som du är attraherad. Enligt boken, “The Power av kroppsspråk,” påstår författaren att blixten på ögonbrynet är medvetslös eller automatisk. Detta ansiktsuttryck och kan användas som en god indikator på första attraktion.

Det som jag har lärt mig mest under dessa veckor vi har arbetat med ”hur talar vi” har varit maktspråk eftersom det var en intresseväckande lektion där alla var med och diskuterade och berättade sina olika tankar och åsikter om just olika situationer, hur man blir bemött om man talar ett visst språk, att man ska anpassa sig till vem man talar eller om det just beror på med vem man umgås. Det var roligt att dela med sig och höra andras perspektiv utifrån de frågor vi fick svara på.

Igår trillade det in ett mail med en fråga från en Anders som tydligen har läst våra artiklar om kroppsspråk och hade en fråga om det. Jag frågade Anders om det var okej att besvara hans mail i en artikel och det hade han inget emot, vi fick även hans tillåtelse att inkludera hans originalfråga i artikeln. Nog om detta, här är Anders fråga till oss på Må Bättre:

17. +Yrkesspråk Man har olika ”språk” i olika yrken. I många yrken används s.k.fackord. Varje yrke har sina speciella fackord. Vet du till exempel vadkocken menar när han säger att han tänker flambera n?Eller vad sjuksköterskan menar när hon säger att hon ska tabort suturerna på ditt knä? För de som arbetar med till exempel bilar blir fackorden ett sättatt vara tydlig och klar med vad man menar.

Björn Strids bästa säljtips för 2017 by Redaktionen på Företagande Intervju med Sveriges mäktigaste säljare, Peter Paunovic by Rasmus Biasi I huvudet på en ”toppsäljare”: Navid Fard by Rasmus Biasi

Det var jätte roligt att prata med henne men de senaste två veckorna känns det som att ”magin” har försvunnit. Jag vet att hon är singel och är rätt övertygad om att hon inte har så mycket kontakt med andra killar. Vet också att hon åtminstone tidigare var intresserad – hon flörtade tillbaka, sa att hon tyckte jag var söt, kom på smeknamn för mig osv. Hon vet att jag gillar henne.

Som tur var står inte Frida Boisen och Jämställdhetsfeministern ensamma i vår kamp för kvinnors självklara rätt att misshandla män. Alla kloka feminister står på vår sida. Ung Vänster är en av organisationer som hårdast kämpar för att kvinnor ska få misshandla män – och de har startat en insamling till stöd för den dömda våldskvinnan.

-Rör och klappar sig själv (drar mannens uppmärksamhet mot eventuella erogena zoner.Finns flera.. och allt detta ska inte fästas alltför mycket vikt vid. Det ger en indikation men även om tecken inte är där kan hon vara intresserad ändå, eller tvärtom. Men dessa tecken kan vara bra att ha i bakhuvudet.

Dialekter finns över hela världen, vissa lika andra helt olika. Men vad är en dialekt då? Ordet dialekt kommer från grekiskans dialektos som betyder sätt att prata. En dialekt är en variation på ett språk, alltså som en liten egen version av språket som har en geografisk anknytning. Det är ungefär som att alla läser samma bok, men förklarar och uppfattar den på olika sätt. En dialekt är också lite som en folkdräkt som de flesta från stället du kommer från har. Om du inte tycker om din dialekt kan du förmodligen öva dig ur den, men i mina ögon skulle du då förlora en bit av din identitet. Det är kanske så att de som är stolta över sin dialekt talar bredare.

Nu för tiden är samhället mycket mer jämställt än det var för bara ett sekel, men ändå har mäns och kvinnors sätt att uttrycka sig inte ändrats. Vad detta beror på vet vi inte, men kanske kan det vara en följd av att talet går i arv. Det kan vara en av anledningarna till att talet inte hänger med i dagens samhälle. Fast om vi ska vara helt ärliga så är det ju i och för sig fortfarande männen som har mest makt. Det är männen som är chefer på de flesta företagen, det är mest män som leder våra politiska partier och det är män som främst yttrar sig i klassrummet. Därför är det kanske inte så konstigt att språket inte har utvecklats mer och om HEN leder till ökad jämställdhet kanske det inte är någon dum idé.

Kroppsspråk kompletterar det talade ordet i nästan alla mänskliga samhällen. Ibland förmedlar kroppsspråk information som inte går att kommunicera med enbart ord.. Vid andra tillfällen läggs kroppsspråk ett lager av komplexitet genom att subtilt ändra innebörden av talade ord. Dansare, trollkarlar och aktörer använda kroppsspråk för att rikta publikens uppmärksamhet. Människor är ofta omedvetna om hur ofta de använder kroppsspråk i daglig kommunikation.

Här är de, de specifika gester och signaler kvinnor gör och uppvisar när de lockas till dig. De har ingen särskild ordning. Kom bara ihåg att om en tjej inte visar någon av dessa under de första 10 minuterna av att prata med dig, men då visar den det, chansen är att hon verkligen gillar dig och blir alltmer sexuellt lockad till dig. Ju mer positiva förändringar du märker desto mer gillar hon dig.

Omfattande undersökningar har nämligen bevisat att de som talar sanning är precis lika benägna att uppträda nervöst, eller lugnt, som lögnarna. Orsakerna till att någon till exempel tittar bort eller rör på sig nervöst kan lika gärna vara att denne uppfattar situationen som jobbig eller pinsam. Det finns dock andra tecken man bör titta efter för att avslöja en lögnare.

Håll utkik efter viktiga icke-verbala signaler om manlig attraktion. Dessa signaler är fötterna alltid pekar mot din när du pratar med honom, härma dina åtgärder (t.ex. höjer händerna upp i luften) att synkronisera med dig, höja ögonbrynen, fidgeting (som bita naglarna av nervositet för att han vill imponera på dig) och står rakt upp (som om att visa upp sina tillgångar, som hans muskler breda axlar eller höjd).

Det sägs även att vi omedvetet rycker på axlarna när vi tycker någon ser bra ut, biologerna kallar det för ”The cute response”, eftersom den avslöjar en lite barnslig sida av oss och visar att vi är öppna för att lära känna den andra personen. Vi tjejer lägger även huvudet lite tillgjort på sned.

Läppar och mun är oerhört starkt kopplat till och sensualism. När en tjej är attraherad av någon visar det sig ofta genom att hon omedvetet rör vid eller slickar sig om läpparna. Leta efter tecken som:

Den blogg handlar om vad ett språk är och villken funktion de har, den förklarar även vad idiolekt, socilekt, kronolekt och dialekt och jag ska även ta upp manligt och kvinnligt språk. barns språkutveckling och kroppsspråk.

Malin Ah-King: I programmet pratas det om könsskillnader och vilken påverkan det biologiska respektive det sociala har. Vi har en tendens att tänka på djur som ”rent” biologiska, men det finns exempel även från djurvärlden på att även kulturella skillnader påverkar beteende. T ex i en flock med apor där de högst rankade och aggressiva hanarna blev förgiftade vilket ledde till att endast de mindre aggressiva hanarna blev kvar, ett beteende som sedan fanns kvar i gruppen.

Ordet “hen” är ett väldigt bra ord då man inte vill eller kanske inte får beskriva det särskilda könet som tex i tidningar eller när man ska beskriva någon utan att avslöja personens kön. Då ser det mycket bättre ut att skriva hen än han/hon. Jag antar att ordet hen kommer att användas av många i framtiden och speciellt i tidningsartiklar, det kommer visserligen att användas mest av de nya generationerna som växer upp med det och då är ordet inte något nytt för dem. Däremot är jag inte säker på om de lite äldre generationerna kommer att använda ordet. Jag tror att jag kommer att ha nytta av ordet och använda mig utav det då det kan vara till hjälp ibland.

Men här har vi en näthatare som är så extremnazistisk och breivikig att han tycker att våld och misshandel är fel, även när det är kvinnor som slår och misshandlar män. Bara en tidsfråga innan Aschberg söker upp honom med sitt basebollträ…

Kvinnor har ett bredare synfält än män, som i denna jämförelse har ett ”tunnelseende”. Män avslöjar därför mycket lättare vad de tittar efter än kvinnor.

När en kvinna vill fånga en mans uppmärksamhet från andra sidan av ett rum möter hon hans blick, håller kvar den i två eller tre sekunder och tittar sedan ner. Många män behöver flera inviter för att förstå budskapet. När kvinnan har fått mannens uppmärksamhet använder hon ofta en mindre version av ögonbrynsviftningen, som bekräftar att signalen var avsedd för honom.

När en person möter din blick under mer än två tredjedelar av samtalstiden betyder det antigen att du är intressant eller tilldragande – i vilket fall pupillerna är vidgade – eller också känner han sig fientligt eller utmanande inställd – i vilket fall pupillerna är sammandragna. 

En normal, avslappad blinkningsfrekvens är sex till åtta blinkningar per minut, och ögonen är slutna bara en tiondedels sekund. Pressade personer, exempelvis sådana som ljuger, brukar öka blinkningsfrekvensen dramatisk. När blinkningen är förlängd, kanske till två – tre sekunder är det ofta ett omedvetet försök att blunda för en person som upplevs som tråkig, ointressant eller underordnad.

När en person kastar med ögonen från sida till sida är det ett tecken på att han är osäker och söker efter en flyktväg.

När du flirta med en kvinna, är det ofta inte uppenbart om huruvida hon har genuint intresse för dig eller om hon helt enkelt att ha kul och spela runt. Män är ofta avskräckas från att utöva relationer med kvinnor eftersom de inte är säker på vad hon egentligen vill ha. För att rädda dig från att lonely ödet, bekanta dig med några viktiga tecken på kvinnliga attraktion.

 Är kroppsspråk medvetet eller omedvetet? Hur mycket av de kroppsliga uttrycken kan vi styra själva? Vissa reaktioner är helt bortom vår kontroll, till exempel att pupillen vidgas när vi är intresserade av något. Kroppssignaler som inte går att styra är … Läs mer →

När det gäller kunskapen om kroppsspråket, den icke-verbala kommunikationen så kan du lära dig tyda olika gester etc. men om du ska tolka dem rätt och själv bemästra dem så är det enda rätta att lära känna dig själv, förändra det som inte är bra i ditt inre och lyft fram dina bästa sidor.

De här signalerna som jag nämn ovan är som sagt tecken på attraktion och intresse, men kärlek och förälskelse är en annan sak. Kroppsspråk är en väldigt oprecis vetenskap som det är och att försöka fastställa något så komplext som kärlek genom kroppsspråk kommer aldrig att gå. Där emot kan man få indikationer om hur intresserad en person är av en och det kan i många fall hjälpa en person på traven. Kom ihåg: kroppsspråk handlar om sannolikhet, inte sanningar. De orden får avsluta denna artikel om kroppsspråk, attraktion och må bättre. Nästa del för dig som vill läsa av en mans kroppsspråk som skvallrar om attraktion kommer i veckan – håll utkik på må bättre! Du kan läsa del två här!

Fidgety läppar. Om hon tuggar på hennes läppar när hon tänker eller lyssnar, hon uppmärksamma hennes läppar, och därmed förmodligen intresserad. Likaså leta efter henne att slicka hennes läppar. Inte bara är detta en undermedveten sätt att dra uppmärksamhet till sina läppar, men kvinnors munnar blir torrare när de är glada och / eller upphetsad,.

Om en kvinna är attraherad av dig, kan hon låtsas att ha någon form av olycka att lura dig i för hjälp. Hon kan sjunka något, eller hon kan nästan resa och falla så hon kan nå ut och hålla din hand. Hon stöta också “oavsiktligt” på dig i på väg till jobbet eller klass. “Olyckor” som dessa är inga olyckor.